Wednesday, March 30, 2011

Saya masih muda

Hi & Assalamualaikum


Apa yang aku nak cakap kali ini
adalah tentang semalam
(HAHA ayat tak leh pegi lnsg)

Em semalam 29 Mac 2011 genap la umo aku 19 tahun.
Ha muda lagi kn ??
Tapi yang aku tak puas hatinye asal ada yang 
WISH je mesti cakap
aku dah TUA.
Tak kisah la gurau ke apa ke !
Saya tetap tak boleh terima !
(HUH bapak geram).



Cuba korang tengok sikit muka ny ha !
PEHH nampak kn dia pnya KEREMAJAAN tu
Lnsg tak dimamah usia
Ala baru 19 years old der !

Oke2 sekarang aku dh maafkan korang semua dh
sebab masing2 dh buat "SUPRISE"
HEHEHE !
Suka gilerrrrr arghh !
Tak sgka lak nak dapat kejutan macam tu.
Ingatkan cuma kena HEMTAM dgn telur or dpt MANDI TEPUNG je
Tapi itu semua tidak berlaku sama sekali
EHEH ada jugak sikit, 
BUT kena simbah dgn air DOWNY
HEHEHE !

Macam2 cara dorg buat sebab nak kena kan aku.
Ada la mbe aku ni cakap,
Susah gila nak ajak aku kuar dari bilik,
yang dia dah gelabah dah sebab time tu dah dekat kul12 mlm.
Macam2 la dia cakap nk mengadu masalah la apa la tapi aku still tak gerak lagi
Tiba2 aku senyum je dengar dia cakap cmtu.
Dia pn apa lagi, muka mmg dh lain la sbb takut terkantoi.
HAHAHA ! Ambik kau, ada masalah konon.
Sekali tu ada lagi yg dtg (gaya2 mcm pelakon pmbntu la ni, hehehe)
Tapi kali ni aku TERPECAYA ckp dia sbb dia ckp
pasal projek korg yg mmg tak siap tu.
Aku pn ikut la dia kuar
Then bila aku msuk bilik balik apa lagi,
terus menjerit ar.
Terkejut sbb bilik aku jadi gelap and yg 
PALING PENTING ADA KEK KT DEPAN PINTU.

OPPSSY ! Umo aku dh 19 la ,


Ni la muka2 tu, Kak Iman xda dlm ni sbb dia yg amik gmbar

Time ni masing2 dah SEMEMEH sbb dah nk tido
tapi sempat lagi buat keje JAHAT !
HEHEHE

Saya dapat DUA bijik kek, satu daripada kwn2
and satu lagi daripada orang tersayang la
HAH yg satu la tu nti ea.
Tak sempat nak upload.
Pape pun kek yang syg bagi mmg sedap 
A big smile for you :))








Friday, March 25, 2011

Bila lelaki jatuh cinta

Hi & Assalamualaikum



Bila LELAKI betul-betul jatuh cinta dan setia pada 
Kekasihnya dgn ikhlas, 
perubahannya amat mengejutkan. 
Hati lelaki yg dianggap keras selama ini, 
tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. 
Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya.
Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai
Utk melihat lelaki menangis amatlah payah.
 Diantara tanda2 lelaki jatuh cinta dgn HEBAT ialah: 

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dengan rela bukan sebab terpaksa.
*Tak akan ungkit sesuatu perkara 

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi org yg kuat bercakap.
(Eh yke ni ?HEHE)

3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang 
meluap-luap.
(HAH mmg kena sgt la gn aku)

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
*kalau blh tu asyik nk mesej je, kalau mcm lmbt skit ke mula la dia call.
(Tapi kalau ada kje nk buat tu dia faham la)

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya. 
*dia sendiri thu seperti apa sifat lelaki..sanggup buat apa sahaja untuk menganyat seseorang wanita.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti anak kecil yg meminta perhatian kerana dia 
mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.

10. Dia menjadi orang yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja

11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya. 
*Lelaki mudah kalah dengan pujukan wanita.

12. Dia akan menggelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama. 
*sentiasa berfikiran negatif.

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya

14. Dia mementingkan kekasihnya drpd diri sendiri

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya. 

17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.
(Bila dah masing2 jauh tu faham2 la, amboi)

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain. 

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain 
namun dia sentiasa mengharapkan kekasihnya kembali kpdanya

20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja utk merebut kembali kekasihnya.
 *bukan hanya berdiam diri kerana ingin menunjukkan keegoan!

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri. 

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia diaberbuat demikian itu bererti hatinya belum 100peratus mencintai kekasihnya. 

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmatahanya untuk seorang perempuan.
HARGAILAH MEREKA..

Thursday, March 24, 2011

Hi & Assalamualaikum



detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang

suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan



seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati

di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata

kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup


meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu

namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu


maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu

dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta


detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu





Note update: Thanks syg, b

Tuesday, March 22, 2011

Terlalu rajin

Hi & Assalamualaikum




Sebelum


Haa tengok2
rajin kn BUDAK COMEI ni, gahahaha
Tapi jangan puji lagi !
kita tengok dulu apa yang dah jadi lepas tuuu . . .



Selepas


Taaraaaaaaaaaaa !!
HAH!! ni la hasilnya setelah "dia x thu apa yg dia nk buat"
Hahaha, 
ni la keje aku kalau aku dah tak boleh nak fokus
and aku tak faham apa yang lect tgh mngjar kt 
depan tuh.


So tangan ni pun mula la nak m'gatal 
and conteng2 je kat buku yg ada.
Yang buruk nye ni bkn first time tau !!
Mknanye dah byk kali la.
(Tp utk satu cls je)
HEHEHE

Pesan mak

Hi & Assalamualaikum



Em alhamdulillah semua tugas aku dah selesai.
(sesi interview antra phak MQA)

Time aku smpai je kt lobby bertambah NEBES ! bila
tgk semua org masing2 kalut.
TAPI
nasib la ada seorg2 yg menyelamatkan aku.
Spa?
Spa?
Spa?
Ha tu la mak aku, dia macam tahu aku perlukan drongan
(HAHA ayt bkn main la yer)

Tiba2 je ada msg masuk,
Ouh rupanya mak la yg text aku tapi mula2 tu dia psal TOPUP!
Pstu aku pn apa lagi terus mngdu la..
Mak ketaqqqqqqqqqqq ni !!

Ha ny yang penting ni,
mak egt kn aku kalau rasa cmtu
"Banyak2 la berselawat n baca doa empat kul "

Hm tu la pesan "PENYELAMAT" aku.
So aku pn praktik kn la and alhamdulillah semua berjalan lncar.

Friday, March 18, 2011

All for love

Hi guys i ada smthg utk korg :))





When it's love you give  

Then in love you live. 
(I'll make a stand. I won't break.) 
I'll be the rock you can build on, 
Be there when you're old, 
To have and to hold. 



When there's love inside 
(I swear I'll always be strong.) 
Then there's a reason why. 
(I'll prove to you we belong.) 
I'll be the wal that protects you 
From the wind and the rain, 
From the hurt and pain. 



Let's make it all for one and all for love. 
Let the one you hold be the one you want, 
The one you need, 
'Cause when it's all for one it's one for all. 
When there's someone that should know 
Then just let your feelings show 
And make it all for one and all for love. 



When it's love you make 
(I'll be the fire in your night.) 
Then it's love you take. 
(I will defend, I will fight.) 
I'll be there when you need me. 
When honor's at stake, 
This vow I will make: 



That it's all for one and all for love. 
Let the one be the one you want, 
The one you need, 
'Cause when it's all for one it's one for all. 
When there's someone that should know 
Then just let your feelings show 
And make it all for one and all for love. 



Don't lay our love to rest 
'Cause we could stand up to you test. 
We got everything and more than we had planned, 
More than the rivers that run the land. 
We've got it all in our hands. 



Now it's all for one and all for love. 
(It's all for love.) 
Let the one you hold be the one you want, 
The one you need, 
'Cause when it's all for one it's one for all. 
(It's one for all.) 
When there's someone that should know 
Then just let your feelings show. 
When there's someone that you want, 
When there's someone that you need 
Let's make it all, all for one and all for love. 






Thursday, March 17, 2011

Besties

Hi & Assalamualaikum



Penat aku nak melayan kerenah-kerenah
manusia yang pentingkan diri sendiri.
KOK yer pun kau fikir la perasaan orang lain sama.
Apa kau ingat kau je ada perasaan??
Perasaan kau je yang kena jaga??
HEY !cmmon la, kau tu dah besar dah boleh fikir sendiri dah.
Jangan asyik nak ikut kepala angin kau je.
Apa kau pk kau ada DIA sekarang kau bagus sangat la??
Pastu sampaikan kawan yang kau rapat pun kau boleh buat DERK je, camtu??


Kalau kau nak cakap aku ada ORANG LAIN,
Yepp !aku mengaku memang aku ada jgk berkawan dengan orang lain
tapi kalau kau cakap kau LUPAKAN KAU, nope !
Tu sama sekali tak.
Apa je yang aku nak buat suma kau ajak kau,
tapi kau je yang asyik mengelak dari aku macam-macam alasan yang kau bagi.
Maybe kau ingat aku percaya sebijik2 apa yang kau cakap kn??
Sebenarnya tak pn.
Aku tahu apa keje2 kau, kau jangan lupa aku ny pun student and
apa yang kau belajar, suma kau belajar.


Kau dah banyak berubah,
entah la kau sedar ke  tak atau kau saje je buat-buat tak tahu.
Apa2 pun aku minx maaf if aku ada bt slh dgn kau.
Aku xnak gduh2 and masam2 muka lgi,
and aku rasa aku dah buat yg t'baik sbgai seorg kwn.
AKU SYG KAU SBB KAU ADLH ANTRA MY BESTIES.







Sunday, March 13, 2011

Dept in my heart

Hi & Assalamualaikum



Seseorang yang mencintai seseorang kerana

paras rupa sebenarnye tak ikhlas mencintai seseorang itu.

Cinta itu lahir dari hati yang ikhlas

dan

seseorang itu sudi menerima

orang dicintainnya seadanye.








Saturday, March 12, 2011

assalamualaikum

Alhamdulillah lega bila semua dah selasai,
MAKHLUK yang guna gmbar aku untuk buat profile picture (fesbuk) dia pun
dah delete suma gmbar aku..
Entah takut kena block ke apa bila ramai yang report.
Tapi yang peliknye cmna la dia boleh amik gmbar2 aku sedangkan
dia takda pun dalam friend list aku 
AND time tu aku memang dah private kn gmbar2 kcuali friend HEHE.

Yang jadi masalahnye dah la guna gmbar aku untuk profile picture dia
kalau nk buat perangai elok2 takpe gk,
ni tak ha buat perangai tak senonoh lak.

HEY kau !
Kalau rasa nak sangat layan nafsu kau yang songsang tu pn agak2 ar.
Takya la nak guna pict orang lain.
Kau tau tak, kau tu dah menjatuhkan maruah aku !
Macam mna kalau aku kuar tba2 je ada orang yang sapa aku then btl2 ingat
aku ni EKIN LESS pastu . . . .
Arghhh ! GILA KAU!!
Guna je la pict kau sendiri, 
Asal ?? Kau takut ke nak tunjuk kn siapa diri kau??
Or kau malu??
Tapi aku tak rasa orang macam kau ni ada perasaan malu.
Knpa kau nak jadi LESBIAN eh??
Tak faham betul la aku.
Dah pupus ke laki-laki kt dunia ny??
Em rasa nye tak ( memang tak pun ! hakitat).

Hmm pape pun aku harap kau berubah la ea.
Kesian mak ayah kau, keluarga kau.

And aku harap pasni korang semua hati-hati la eh.
Dunia sekarang ni macam-macam boleh jadi.
Jadikan la apa yang dah berlaku pada aku ni
pengajaran sebagai pengajaran untuk korang semua.
Bila dah jadi cmni memang susah nk handle.
If nk buat police report pun
aku tak pasti la polis2 kat sini nak handle ke tak.
Maaf kalau aku tersalah cakap 
em maybe banyak sangat tugas dowg, aku tak thu.
Tapi setakat yang aku thu cmtu la.
Tggu yang kes2 besar baru dorg layan..
Yela benda2 cmni maybe dianggap remeh-temeh je melainkan tuan punya
badan yang kena.
Macam aku, takut ,risau, seram hah semua ada la.
HUHU


 Maaf kalau aku da tersalah cakap. 
Thanks utk member aku yang gtaw pasal ni and 
thanks utk kengkawan yang banyak membantu .
Kalau tak aku pun tak thu la sampai bila orang tu guna gambar2 aku.