Monday, September 26, 2011

Facebook Timeline Great !

Assalamualaikum & Hi



Meh sini semua, sekarang ni mood aku tengah baik lagi rajin nak update untuk entry baru 
dan sebenarnya (sambil menyanyi ala-ala yuna). Okey sambung, dan aku nak share dengan
 korang semua something yang SEMPOI. Aku ulang sekali lagi ye, SEMPOI. Benda ni
takde kena mengena dengan blog pun tapi tak kira aku nak tunjuk jugak ! Sebab aku tahu 
korang semua mesti ada FACEBOOK kan, kan? Tak nak panjang cite jom kita active
 facebook timeline !! Make sure korang dah update number phone korang dekat 
profile info tuh yer. Nah ni step-stepnya =)


Firstly click sini yer  (^_^)
Klik je kat "Create New App"


Then akan terkeluar la bendalah ni sebab tangan korang yang takde insuran tu
Tapi takpe korang relax je isi semua tu and tick dlm kotak tu then "Continue"


Third step
Okey ni benda biasa korang just isi then klik "Submit"


Next akan ke screen baru
Korang akan jumpa bendalah ni kt bahagian atas kiri sekali, click "Open Graph"


Dah tu korang akan dapat yg macam ni
Isi lagi then click "Get Started"

Nah kau, kuar lagi screen baru. Wah macam belajar kat sekolah dulu kn tapi
takpe scroll je sampai jumpa nih !
Click "Save Changes and Next"



Korang just click "Save Changes and Next" utk ketiga2 langkah macam ni.

Okeh nak habis dah, jangan mengeluh ye
Dah keluar screen ni, tunggu kejap benti rehat 2,3 minit THEN cer homepage korang

Lastly korang akn jumpa benda ni kat homepage korang pastu clicl "Get It Now"


Nah ni lah hasilnye !!



Okey dah siap ? So done ! Eh cupcup one more thing for your information right now,
only you can see what's here. Take a tour and star, hide or add whatever korang nak.
Then korang boleh clik "Publish Now" atau tunggu hingga korang punya timeline goes
live on Monday ( 3 October 2001).

No comments:

Post a Comment