Monday, September 12, 2011

For my feature husband :D

Assalamualaikum & Hi




I get inspired by my friend although I don't even read what she wrote for her future hunsband.
But I think every ladies out there that are not married yet should write a letter for their future
husband, LIKE ME~ ~. This letter will be show to my future husband a day before we will get
married and start our new life! together gether (^.^)

Yeah i'm a girl that will end my single life with you, sayang. Insyallah. Will be a wife that love 
to cook. Will be a a mom that like to change baby pampers also make our baby just like 'me',
ahaks33 and will be a very rock and sporting grandmother !Yeah, so this letter special to
my future husband, MR ZULHELMY AHMAD.

To bakal suami yang aku cintai dan sayangi sepenuh hati, I will call you SAYANG when
we are married! SAYANG is much more romantic walaupun awak rasa panggilan  macam tu 
hanya untuk perempuan and buat bulu hidung awak meremang!HAHA, yes I do !

So lets start it with the basic one. HOME. Tolong lepas balik keje tu, sila letak kasut tu
dalam rak kasut kasi kemas-kemas ye. Saya tak sukalah kasut sepah kat depan pintu rumah.
Not nice. Saya tak nak malam-malam kang saya kena bangun untuk kemas kasut busuk awak
tu walaupun awak dah spray dengan perfume awak tu. Better do it or later you have to 
suffering from my sulking all day! hahahha

Awak jangan lupa pakai cincin kawin kita sepanjang masa, macam awak pakai cincin
couple kita sekarang. Saya nak buktikan to every girls kat luar sana yang awak dah kawin 
dengan bini COMEL macam saya okey ! Saya tak nak diorang semua dekat dengan awak. 
Awak tu dah la muka macam artis. Macho pulak tu cm QUE HAIDAR. Please behave yer !
Jangan ingat aku tu masih bujang and  for girls kat luar tu jangan berani-berani korang kacau
laki aku. And one more thing ! Jangan berani buat muka gedik minta nak snap gambar dia.
HE'S MINE. FULL STOP OKEH !

Awak jangan ingat awak boleh keluar malam selalu sangat. Malam-malam haruslah masa kita
bersama. Saya tak nak masa kita berdua pun takde. Yelaa, masing-masing kerja dari pagi ke 
petang. Malam jela kita boleh bermesra macam suami isteri. Ekekeke. Kalau awak nak keluar
malam sangat. Awak kena balik sebelum pukul 11PM yer. Saya curfew. Suka hati saya lah. 
Awak milik saya!weekkk.

Hujung minggu jangan ingat nak keluar minum teh tarik dengan kawan awak plak. Awak
kena tolong saya kemas rumah kita tu yang dah macam tongkang pecah. Of course kerja cuci
tandas itu semua kerja awak. Saya nak kemas ruang tamu dengan bilik tidur kita. Awak cuci
semua tandas dalma rumah kita tu ye. Awak kena tolong betulkan semua kerosakkan barang
letrik dalam rumah tu, awak kan my heroes saya. Suppose awak lebih tahu baiki barang ini 
semua and awak kena bawak saya and anak-anak keluar tengok movie just like before kita
married. hahaha

Kalau kita gaduh, awak kena tidur atas lantai. Saya tak sekejam nak dera suami saya tidur
kat lantai yang sejuk tu. Of course saya akan bagi awak tilam, selimut dengan ensem saya 
yang sudah bertukar hak milik. Saya tak nak wak tidur kat ruang tamu sambil tengok bola. So
tidur kat lantai bilik ni bila saya tengah marah dengan awak. Ala nanti saya dah tertidur 
pandai-pandailah awak naik balik atas katil. Macam tu pun nak kena saya ajar ke? hehe.

Kita kena sama-sama pergi shopping barang dapur tau. Tak kan saya je yang kena susah
 payah pergi sepermarket and angkat barang segala tu masuk keta lak kan. Kita kena bayar
 50-50, sama rata untuk semua barang yang kita beli tu tau. Saya tak suka awak bayar semua. 
Saya pun nak rasa tanggungjawab sebagai isteri tercinta awak. Hah jangan pilih barang yang
 mahal sangat. Ambik yang murah je okey. Kalau barang buy 1 free 1 is better.
 Ada free gift ! hahaha.

Saya harap lepas ni awak ada ingatan yang sangat kuat, sebab saya nak awak ingat semua
date penting kita. Dari birthday date saya sampai birthday nenek moyang saya, walaupun
saya sendiri tak tahu. Biar saya bangga dengan awak. Include our anniversary date but saya
takde la kejam sangat if awak tak ingat pun takpe, sebab bagi saya hari-hari adalah hari
penting untuk kita berdua. Tak payah nak tunggu anniversary date baru boleh celebrate, 
nope ! Kalau nak celebrate, I prefer romantic candle light dinner kt uma. Nanti senang nak
masuk bilik, hihikhik. Errr kalau awak masak pun saya suka !

Tapi awak kena ingat ini sampai bila-bila, perasaan cinta saya pada awak tak akan pudar
walau sedikit sekalipun. Kalau tak kenapa 10 kali laki persis BECKHAM yang datang 
purpose kat saya, saya tolak. Tu la bukti saya sayangkan awak sangat-sangat. I <3 YOU






Terima kasih kerana sudi berkahwin dengan saya !

Dari binimu yang AMAT COMEL lagi BAIK HATI
Ditulis dalam keadaan insomnia
dan tangan yang melecur
sincerely:: mrs baby u :D

4 comments: