Thursday, September 22, 2011

Wanita kompleks or teliti ?

Assalamualaikum & Hi


Woww ! Tengok title macam meletup habis la kan padahal aku sendiri pun tak tahu apa
maksud yang lebih tepat for 'komplek'. Bajet aku ni rajin sangat ke nak buka kamus 
dewan then cari apa tu maksud yang tepat untuk word 'kompleks' semata-mata sebab
nak kasi orang lain cakap, aku budak bijak. Hahaha. Okey sebelum korang baca entry
ni, cer korang belek-belek and jawab soalan ni.


Lelaki
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Then ambik pinggan
4. Letak nasi menggunung
5. Letak lauk
6. Ke kaunter, bayar nasi and air sekali
7. Makan, agak sedikit pelahap
8. Habis
9. Balik office or pegi surau

Perempuan
1.  Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
4. Tengok baju org lain, especially yang cantik dr baju sendiri
5. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
6. Ramai orang, cari kedai lain.
7. Jalan lagi dah puas hati, masuk
8. Survey lauk dulu 2, 3 minit
9. Cari2 pinggan, ambik pinggan
10. Belek-belek pinggan, bersih ke tak bersih?..eeeiiiii
11. Dah puas hati, ambik nasi
12. Ambik nasi sikit-sikit
13. Buang balik nasi, banyak pulak
14. Cari lauk. Survey dulu keliling meja. Jenguk sana, jenguk sini
15. Jenguk dalam bekas lauk, ambik kuah sikit
16. Ambik lauk
17. Pusing lagi
18. Cari sayur lak
19. Ambik sayur selepas survey 2,3 minit
20. Ke kaunter bayaran
21. Tengok2 nasi dalam pinggan
22. Berbisik dengan kawan "alamak banyak la aku ambik"
23. Dah bayar. Tutup dompet, ambik nasi
24. Tinjau-tinjau tempat duduk.
25. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah !!
26. Cari tempat duduk lain, ok then duduk
27. Start makan, tengok-tengok orang sambil makan
28. Makan separuh kenyang sebab..dah minum air banyak
29. Letak sudu, letak garfu pinggan tolak tepi
30. Borak-borak kata makanan tak sedap
31. Mengumpat pasal korang
32. Pukul 2, naik office
33. Ambik beg makeup, pegi surau !!


Hahahha. So, apa pendapat korang adakah seseorang perempuan itu kompleks
 dari lelaki? or perempuan ni jenis yang teliti orangnye? Erm fikir-fikirkan lah yer (:
Ha mesti la teliti kan, kan, kan. LOL sendiri tanya sendiri jawab

4 comments:

  1. kb tgk pinggan.. yg len tak sgt la..


    p/s: nk ty pe ye?

    ReplyDelete
  2. xtau la yg mana satu..
    sbab kalau saya time makan ialah makan..xde masa nk btulkan tudung or nak leceh2..hahaha=)

    ReplyDelete
  3. focus je nk makan kn, hahaha. ala xda pape just nak ty kb tg page tab je (: dah try buat tp xthu lak cmne nak msk kn entry dlm menu tab tu. huhu

    ReplyDelete