Monday, February 6, 2012

Patah seribu

Assalamualaikum & Hi





Hello everyone . Jom menyanyi tapi jangan nangis okey . Kebalkan hati anda but 
jangan keraskan hati anda . Faham ke tidak ? Faham ke tidak ? Faham ke tidaakkk ?
 * Nada Datin Wanabee






Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku


Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu


oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi


Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan


Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi


Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku


Pergilah…



Saturday, February 4, 2012

Cute Hana Tajima & Miss Apple !

Assalamualaikum & Hi





Miss them so badly !!


Tengok pada perenggan kat atas tu macam tak betul and teruk sangat ape yang
 aku rasa sekarang kan . Yeah ! Jujur cakap aku rindu saat bersama cute Hana 
Tajima and Miss Apple ! Sangat sangat dan sangat lama tak jumpa tak hangout
 tak gosip gosip tak makan sekali tak main bowling sesama . Dah takde lagi nak
buat perangai tiba-tiba time tengah keluar jenjalan rasa baju yang pakai that day 
tak cantik cari ladies butik masuk butik beli baju then terus pakai  . . .
HAHAHAHAHk !


OUH ! Rindu sangat that times . Now nak buat tak boleh lagi sebab dah
lama tak jumpa korang masing-masing sibuk study so , aku dah takde korang 
tak kan aku nak buat sorang pulak kan . HAISHH ! Memang tak best la
 Kepale orang lain tak macam kepale korang . LOL !!



Okey ini dia
my cute Hana Tajima !






and dia
my Miss Apple !






so korang jangan berani curi mereka dari aku 
fullstop
* nada ugut !!


Okey jangan pelik dengan nama mereka sebab aku yang letak nama yang
sangat ohsem itu sesuai dengan mereka walaupun itu bukan nick name mereka
 jauh sekali nama panjang panjang mereka dan yang paling penting tanpa
 pengetahuan mereka. EHH ! Dah berapa banyak kali nak sebut "mereka" da !


Hoyeahh ! Pape pun aku rindu sangat dengan dia dan dia yang sangat senget . 
Hope dapat la kita meet meet cepat cepat yer .
 A big smile for you and you !!







NOTE : sorry tak sengaja  curi pict korang (:

Friday, February 3, 2012

Saya Facee !


Assalamualaikum & Hi






Last two days I've attended appreciation dinner for all facilitator MSR S1/2012 .
Yes , aku facee okey ! *nada sombong , muka lapar penampor . Okey sambung !
Yeah aku mengaku mula-mula rasa , ahh macam bosan jer dinner nih but bila
semua dah mula bergambar sementara tunggu semua jemputan hadir then makin
reda la tahap kebosanan aku . Lagi best bila dah jumpa ' geng KENTUT ' . 
HAHAHAHA !!


Conclusionnye dinner hari tu best sangat but ada jugak rasa sedih tambah-
tambah lagi bila majlis dah tamat . Firstly gara-gara  last day dapat jumpa our 
counselor merangkap ktorang punya trainer sebab beliau berpindah ke Batu Pahat .
Lastly ofcoz la sedih sebab malam terakhir ktorang team facee dapat berkumpul
bersama . Lepas ni mesti semua sibuk dengan hal masing-masing . Hopefully next
semester dapat lagi jadi OC and dapat menyumbang tenaga untuk new intake
memandangkan sem depan adalah sem terakhir aku .


























 Okey conclusion sudah and taruk gambar banyak-banyak pun sudah .
So tamat la sudah entry aku for today  (:


Thursday, February 2, 2012

Wake up friends !

Assalamualaikum & Hi






This is my second entry for today . Actually takde benda sangat nak mengomel-
ngomel . I just nak share something yang sangat cantik and rasanye tak melampau
 if aku cakap its POWER . Bagi aku 'something' ni sangat bermakna and 
yes , 
I LOVE IT !!
 Benda ni sangat-sangat 
senang korang just kena faham and hayati betul-betul then insyallah korang akan
 rasa ayat ni bukan sekadar ayat biasa but give a lot of meaning yang sangat 
mendalam other then apa yang korang fikirkan .
Okey lets see !!!

.
.
.
.
.

KADANG-KADANG ALLAH HILANGKAN MATAHARI SEKETIKA ,
KEMUDIAN ALLAH TURUNKAN LANGIT YANG MENDUNG
BERSERTA HUJAN . 
TETAPI KITA MASIH TERCARI-CARI KE MANA
PERGI MATAHARI YANG CERAH ITU TETAPI TIADA SESIAPA
TAHU SEBANARNYA ALLAH HILANGKAN MATAHARI
SEKETIKA SEBAB ALLAH NAK HADIAHKAN KITA DENGAN
PELANGI YANG CANTIK .

^
.
.
.
.

Yeah done ! So fikir-fikirkan lah yer . To sesape yang tengah down macam
aku ni ha jadikan ayat di atas bukan sekadar biase yang so so je but jadikan 
nye sebagai kata-kata semangat untuk terus bangun , pandang ke hadapan
and always thinks positive . . .









NOTE : Yang buruk itu datang dari aku sendiri and yang baik
             itu datang dari Allah S.W.T - sharing is caring (=
    

Setelah sekian lama

Assalamualaikum & Hi



Hooyeeaaahhhhhh ! Seriously dah lama aku tak hapdate dan datang melawat sini , 
jauh sekali la nak berblogwalking kan . HUH ! Macam teruk je rasa bila diri ni
cuma tahu nak sign up then tinggal , tinggal dan okey ! kali ni tak tinggal lagi . 
Boleh percaye ke ? Ouh itu memang tiada jawapan sebab saye seorang student
yang sangat komitmen dan serius dalam pelajaran . Okey hancur ! and takde kena
mengena dengan soalan even itu soalan sendiri . Lalalalalalalalalalallalalala




Wif my sisters Kak Amal and Kak Hani keluar kononnye nak temankan Kak Ana
and her fiance tapi last last menonong ikut suka hati hingga penat kaki berjalan ke
sana ke mari habiskan duit yang ada . LOL




Tutup mulut , jangan senyum terus melantak nasi dalam pinggan tu and terus
makan . Abaikan lensa camera yang dihalakan ke muka walaupun dalam hati
melonjak keriangan bila nampak camera , sebab , , , , sebab saye malu dikala
ini . HAHAHAHA mengade !




Okey before balik jangan lupa ambik gambar dulu . Senyum sana senyum
sini sampai puas hati. Kalau tak cantik , tudung sengat sikit cepat-cepat 
betulkan then ambik lagi, lagi dan lagi . 1, 2, 3 yeah siap !